Організація обіду

Гру 10, 2014

Організація обіду

Для вихователя обід – це важливий виховний захід.

Педагог зобов’язаний закріпити в учнів навички самообслуговування, культури та гігієни поведінки в їдальні, бережливого ставлення до хліба і продуктів харчування, навчити шанувати працю поварів та обслуговуючого персоналу. Цей захід складається з трьох етапів.

Підготовча частина

Миття рук милом, сушіння електрорушником.

Повторення правил поведінки в їдальні.

Накриття черговими учнями столів. Основна частина

При вживанні першої страви навчити дітей правильно тримати ложку, руки на столі, виїдати перші страви з тарілки, складати тарілки та дотримувати чистоту за столом, користу¬ватися серветкою.

При вживанні другої страви юда навчити дітей правильно користуватися виделкою, ножем, очистити сардельку, складати тарілки та дотримуватися гігієнічної поведінки за столом.

При вживанні третьої страви навчити користуватися десе¬ртною ложечкою.

Заключна частина

Подяка поварам. Прибирання черговими столів.

Участь у складанні меню для учнів обов’язково беруть медичні працівники школи, а за її якістю стежать санітарні служби.

Залишити відповідь